Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κακώς εισπράττει 20 ευρώ η αντιπ/πεία της ΤΟΥΟΤΑ για να εκδώσει βεβαίωση ικανότητας έλξης!

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Πούλησα χθες το τρέϊλερ του ιπτάμενου φουσκωτού μου σε ένα φίλο, ο οποίος ήρθε γι' αυτόν αποκλειστικώς τον λόγο από τους Παξούς, όπου κατοικεί, για να το παραλάβει. Δεν είχε όμως τη βεβαίωση ικανότητας έλξης του αυτοκινήτου του (Yaris μοντέλο 2005), την οποία χορηγεί η αντιπροσωπεία της ΤΟΥΟΤΑ. Κάλεσε λοιπόν την αντιπ/πεία της ΤΟΥΟΤΑ και εκείνοι του είπαν να τους εμβάσει το ποσό των 20 ευρώ για να εκδώσουν αυτή τη βεβαίωση. Ο φίλος έκανε ό,τι του είπαν, μετά από μια σχετική ταλαιπωρία, και τελικώς παρέλαβε τη βεβαίωση.

Όταν όμως πήγαμε μαζί στον τεχνικό Ν.Σ., φίλο μου και κατασκευαστή του τρέϊλερ, στον στεγασμένο χώρο του οποίου φυλασσόταν, μάθαμε μετ' εκπλήξεως ότι παρανόμως εισπράττει η αντιπ/πεία της ΤΟΥΟΤΑ τα 20 ευρώ για την έκδοση αυτής της βεβαίωσης, αφού ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μπει στο internet και να την τυπώσει δωρεάν! Ιδού και το σχετικό site : http://webtao.yme.gov.gr:16004/default.aspx

Συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος τον κωδικό του οχήματος (αν είναι επιβατικό, φορτηγό κ.ο.κ.), τον κωδικό του εργοστασίου κατασκευής (6110-ΤΟΥΟΤΑ στην προκειμένη περίπτωση) και τον κωδικό τύπου, ο οποίος αναφέρεται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου (09Χ στην προκειμένη περίπτωση) και ακολούθως τυπώνει την βεβαίωση μέσω του PDF που εμφανίζεται στο επάνω αριστερό τμήμα της οθόνης! Τόσο απλό και χωρίς να πρέπει να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ!

Όπως πληροφορήθηκα, αυτή την παράνομη τακτική έχουν υιοθετήσει και άλλες αντιπροσωπείες στην Ελλάδα, με το ποσό που απαιτεί η αντιπροσωπεία σοβαρής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, για την έκδοση αυτής της βεβαίωσης, να φθάνει και τα 120 ευρώ! Είμαστε πρωταθλητές στη λαμογιά τελικώς!