Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

16o "East Med. Yacht Show" στη Μαρίνα Ζέας.

med.yacht.show

Επιμέλεια βίντεο - φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 7.5.2017) το τριήμερο "East Mediterranean Yacht Show" που λαμβάνει κι' αυτή τη χρονιά χώρα στη μαρίνα της Ζέας στον Πειραιά. 50 και πλέον σκάφη-μέλη της "Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού" και του "Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος", επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat και φουσκωτά σκάφη καλύπτουν όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά και δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο.

med.yacht.show2Η Έκθεση αυτή, θεσμός για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, διοργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν  Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

med.yacht.show3Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα το EAST MED YACHT SHOW  αποσκοπεί στην:     

med.yacht.show4α)  τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.
β)  αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των πλοίων αναψυχής.
γ)  βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
δ) καθιέρωση του Πειραιά σαν μόνιμο και συνεχή τουριστικό προορισμό.
ε) ανάπτυξη του δείκτη της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το ποιοτικό και εξειδικευμένο στοιχείο του θαλάσσιου τουρισμού.
στ) δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς.
ζ) διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλους ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με σεβασμό και σοβαρότητα στην Ελληνική Τουριστική Αγορά.

med.yacht.show5Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενώ χορηγοί της είναι οι : D MARIN - MARINA ZEA, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (AIA), REVOIL A.E., D KORONAKIS S.A, ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΕ – ΑΜΑΛΘΕΙΑ, GRAND CATERIN και υποστηρικτές οι : VARIETY CRUISES, ΦΟΙΝΙΞ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε., PRIME AUDIOVISUAL, ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ, mobile application ONE APPY.

med.yacht.show6Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

O χώρος της έκθεσης είναι ανοιχτός, με ελεύθερη είσοδο στο ευρύ κοινό.
Ώρες λειτουργίας : Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Μαΐου, 11:00-14:00 & 16:00-21:00