Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Φλώρος και Βασιλείου: συνομήλικοι.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

florosΟ 39ετής Φλώρος άρπαξε από την τσέπη μας € 250 εκ. Καταδικάσθηκε τελεσιδίκως σε 21 χρόνια φυλάκισης μόνον. Δυστυχώς. Ελαφρυντικά κ.λπ. Πρότερος έντιμος βίος κ.λπ. Αλλά καταδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό και ως ηθικός αυτουργός τής απόπειρας δολοφονίας τού συναδέλφου Γ. Αντωνόπουλου. Εν ολίγοις πρόκειται για ρεμάλι του κερατά. Εξήλθε των φυλακών υπό  όρους ως ανάπηρος σε βαθμό 70%, επειδή είναι, λέει, επιληπτικός. Μοναδικός όρος, κατά νόμον, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ουδείς άλλος επιτρέπεται να επιβληθεί. Κι’ αν εξέλθει της χώρας παρανόμως;  Σιγά τα ωά!  

Του την έπεσαν για την περίεργη επιληψία, από την οποία πάσχει, και διαμαρτυρήθηκε εκδίδοντας θρασύτατη  ανακοίνωση  επικαλούμενος τα δικαιώματά του και την αξία του ως ανθρώπου, την οποία προσβάλλουν όσοι αγανάκτησαν με την αποφυλάκιση. Ανθρώπου;

Ο 39ετής επισμηναγός Βασιλείου έχασε τη ζωή του λόγω πτώσης του απηρχαιωμένου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, με το οποίο πετούσε. Δεν άρπαξε ούτε μία δραχμή από την τσέπη μας. Με τον διαρκώς περικοπτόμενο μισθό του ζούσε την 4μελή οικογένειά του. Κινδύνευε καθημερινά με τα αεροσκάφη, τα οποία  δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε με σύγχρονα, επειδή οι χιλιάδες Φλώροι υπεξαιρούν τον ιδρώτα μας και τον σπαταλούν  σε χλιδάτη ζωή, την οποία δεν δικαιούνται. Για να φυλάττει και τους Φλώρους. Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος για την απώλεια του επισμηναγού. Σιγά τα ωά!

Όχι ρε πούστη μου!! Μέχρι πότε πιά; Άει στο διάολο!!!

Υ.Γ. Αυτό το σημείωμα το έγραψα χθες εν βρασμώ ψυχής. Το άφησα για σήμερα το πρωί, μήπως ηρεμήσω και αμβλύνω το ύφος. Δεν ηρέμησα.

Σχόλιο "Rib and Sea".

Ούτε εγώ θα ηρεμούσα Σωτήρη. Μπορεί, μάλιστα, να έγραφα χειρότερα.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος