Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ΙΙ + Ζάππειο ΙΙ = στα IV

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

einsteinΔεν αναμένω τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ξέρω τί θα πει από τη στιγμή που η επιλογή νέου ΓΓ του κυβερνώντος κώματος από τον ίδιο αποκαλείται «εκλογή».  

Από τη στιγμή που αποτελεί είδηση ότι ο νεκρός  που βρέθηκε στους Θρακομακεδόνες ήταν θείος του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Καραμέρου και ότι ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βάφτισε την κόρη του.

Από τη στιγμή που ανεκάλυψα τις «διαιρετικές τομές» καθώς διαπίστωνα πόσο αποκαλυπτική και σαφής ήταν η κ. Αχτσιόγλου, όταν δήλωνε ότι «Στο τεχνοκρατικό επίπεδο επιμένουμε στις θέσεις μας, ενώ πολιτικά θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί ένα πολύ πιο ευνοϊκό κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα από αυτό που ίσχυε στη δεύτερη αξιολόγηση, και τούτο αποδεικνύουν πρωτίστως οι τοποθετήσεις του επιτρόπου Μοσκοβισί. Το τέλος των μνημονίων σηματοδοτεί την ανάκτηση της ελευθερίας στην επιλογή, τη διαμόρφωση και την άσκηση πολιτικής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η παρούσα κυβέρνηση υλοποιεί την κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στην ελληνική κοινωνία το 2015. Στόχος μας για την επόμενη μέρα είναι η κοινωνική πολιτική που ασκούμε να καταστεί καθολική. Να υποστηρίξει, δηλαδή, όχι μόνο τους πλέον αδύναμους αλλά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Και έχουμε πια όλα τα εργαλεία για να το πράξουμε αυτό. Χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν άμεση βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Τα εργασιακά αποτελούν τη σαφή διαιρετική τα; ομή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση».

Καθώς και ότι «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει το ιστορικό τους καθήκον, παραδίδοντας μια χώρα με υγιή δημοσιονομικά, βιώσιμο χρέος, ανάπτυξη και ανεργία μειωμένη κατά 10%. Πλέον, προστίθεται και η λύση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Το εάν αυτό αναγνωριστεί από τους πολίτες, εν μέσω βομβαρδισμών από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, δεν έχει σημασία. Άλλωστε, οι πολίτες είναι εκείνοι που επωμίζονται το κόστος  των επιλογών τους. Βέβαια, 40 χρόνια φαγοπότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν ξεχνιούνται εύκολα...» όπως έγραφε προ διμήνου ο Σωτήρης Λούστας.

Αφού ο αρχιδολοφόνος Κουφοντίνας μετήχθη σε αγροτικές φυλακές, για να αποφυλακισθεί σε 3 χρόνια, γιατί να μην αποφυλακισθεί ο επιληπτικός Φλώρος που έφαγε έναν περίδρομο λεφτά μας;

Μετά από όλα αυτά διερωτώμαι σοβαρά πόσο γελοίοι πρέπει να είναι όσοι ημεδαποί, όπως εγώ, και αλλοδαποί σκούζουν ότι η χώρα μοιάζει βομβαρδισμένη, λες και μόλις βγήκε από πόλεμο, ενώ ο πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται.

Μακάρι να θέσει υποψηφιότητα η Τζούλια Αλεξανδράτου, από την οποία θεώρησαν επιβεβλημένο ορισμένοι να πάρουν συνέντευξη.

«Την πρόταση που έχει δεχθεί από κόμμα σκέφτεται η Τζούλια Αλεξανδράτου η οποία λέει ότι θέλει να συνεχίσει το έργο της Μελίνας Μερκούρη για τα Γλυπτά, ενώ βλέπει μέχρι και την πρωθυπουργία για να βάλει τάξη στη χώρα! «Θέλω να συνεχίσω τον αγώνα που ξεκίνησε η Μελίνα Μερκούρη. Τα Γλυπτά είναι δικά μας και πρέπει να γυρίσουν στην Ελλάδα. Μου έχει γίνει και παλαιότερα πρόταση να πολιτευθώ, λίγο πριν φύγω για την Αυστρία, αλλά τότε είχα απαντήσει αρνητικά διότι είχα υποχρεώσεις στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει η είσοδός μου στα κοινά, διότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πλέον τους πολιτικούς. Με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα μπήκε τέλος στην οικογενειοκρατία, που υπήρχε για 40 χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Εκείνη την περίοδο όποιος και να έβγαινε πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να πράξει αυτά που λένε τα Μνημόνια….

Σκέφτομαι να ασχοληθώ με την πολιτική μήπως μπορέσω και βάλω εγώ μια τάξη σ΄ αυτή τη χώρα. Οι γυναίκες μπορούμε να γίνουμε καλύτερες πολιτικοί από τους άντρες. Τρανταχτό παράδειγμα, η Χίλαρι Κλίτον, η οποία έρχεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις για την προεδρία. Για πρώτη φορά στα χρονικά μια γυναίκα μπορεί να καθίσει στο οβάλ γραφείο. Γιατί να μην γίνω κι εγώ πρωθυπουργός της Ελλάδας;». Παράλληλα, η Τζούλια αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό ομορφιάς του 2006, όταν και έγινε για πρώτη φορά γνωστή στο κοινό, αλλά την πρωτιά πήρε η σύζυγος του Βασίλη Σπανούλη, Ολυμπία Χοψονίδου: «Στον διαγωνισμό φάνηκε ότι δεν έχουμε αξιοκρατία. Με έκοψαν για ένα νεύμα μου και τη θέση μου πήρε κάποια που “εξαφανίστηκε” την επόμενη μέρα. Την ίδια στιγμή, εγώ έγινα νούμερο ένα, με προτάσεις για τηλεόραση, τραγούδι, σινεμά, μόδα και τεράστιες διαφημιστικές καμπάνιες».

Με προβληματίζει, πάντως, ιδιαιτέρως το ενδεχόμενο υπουργοποίησης της Μαριλίζας, του Ραγκούση, της Παπακώστα, του Παμπούκη κ.λπ. Είναι δυνατόν το κυβερνών κώμα να μη διαθέτει στελέχη ικανά να αναλάβουν υπουργικά πόστα; Αλλά μάλλον στοχεύει στην απόσπαση των εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων που κουβαλάνε οι εν λόγω. Τόσους διορισμούς είχαν κάνει. Δεν φτάνουν οι ψήφοι των κατακαημένων στο Μάτι που θα διορισθούν στο Δημόσιο, ήτοι στο βιλαέτι του εκάστοτε κυβερνήτη.

Εν ολίγοις: Δ-Ε-Ν    Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ε-Ι    Σ-Ω-Τ-Η-Ρ-Ι-Α!

Σώτος – στα πρόθυρα της επιληψίας.