Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δ-ε-ν υ-π-ά-ρ-χ-ο-υ-μ-ε σου ξ-α-ν-α-λ-έ-ω.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

egklima.arkasΙστορίες καθημερινής τρέλλας.

1] Δημόσιος υπάλληλος έλαβε το 2004 μεταπτυχιακό από το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» [πανεπιστήμιο;]. Αμέσως έλαβε από την υπηρεσία του και επίδομα μεταπτυχιακού μετά προωθήσεως  βαθμού. Το 2014 απεκαλύφθη ότι αυτό που έδωσε το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» δεν είναι μεταπτυχιακό. Αφού ακολούθησε αλληλογραφία  μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών επί 3ετία, ετέθη στο ΝΣΚ το ερώτημα αν πρέπει α] να ανακληθεί η πράξη απονομής επιδόματος και βαθμού και β]   να αναζητηθούν οι αχρεωστήτως καταβληθείσες επί δεκαετία και πλέον υπέρτερες αποδοχές. Το ΝΣΚ απεφάνθη ότι οι παράνομες διοικητικές πράξεις πρέπει αν ανακαλούνται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, όπως έχει κρίνει το ΣτΕ, εξ ου και δεν είναι νόμιμη η ανάκληση της παράνομης απονομής υπέρτερων αποδοχών μετά από τόσον καιρό.  Κι’ όποιος δεν πιστεύει, ας διαβάσει εδώ. https://www.oenet.gr/ergasiaka/item/58388-pote-anakaleitai-to-metaptichiako-epidoma-sto-dimosio

2] Προχθές πολίτης τις προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αγόρασε εισιτήριο για να έλθει στην Αθήνα με το Μετρό. Περίμενε 10΄ στην αποβάθρα χωρίς  να βλέπει πουθενά ενημέρωση για την ώρα που θα καταφθάσει ο συρμός. Αίφνης ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι αναστέλλονται τα δρομολόγια του Μετρό προς Αθήνα. Πήγε στην ταμία και ζήτησε πίσω τα λεφτά του, όπερ εκείνη αρνήθηκε, διότι «κάτι τέτοιο δεν γίνεται». Έβαλε τις φωνές ο πολίτης και η ταμίας διαμαρτυρήθηκε «γιατί μου φωνάζετε εμένα; Πάρτε τον προαστιακό και μετεπιβιβασθείτε στη Δουκίσσης Πλακεντίας». «Εγώ δεν θέλω αυτή τη διαδρομή» είπε ο πολίτης. «Πάρτε αυτόν τον αριθμό να μιλήσετε με το Σύνταγμα» είπε η ταμίας. Καλεί ο πολίτης τον αριθμό και του απαντά ο αρμόδιος «δεν έχουμε γραφεία στο αεροδρόμιο και δεν μας επιτρέπουν να έχουμε. Αυτός είναι ο λόγος που δεν ενημερωθήκατε. Ελάτε να κάνετε γραπτή διαμαρτυρία».

3] Το ΙΚΑ, νυν ΕΦΚΑ, διαθέτει ένα εξαιρετικό διατηρητέο κτήριο επί της Ιουλιανού, κοντά στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Πατησίων [επισήμως 28ης Οκτωβρίου]. Παραμένει επί έτη εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο, όπως χιλιάδες ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και σε ν.π.δ.δ., τη στιγμή που Δημόσιο και ν.π.δ.δ. μισθώνουν ακίνητα ιδιωτών για τη στέγαση Υπηρεσιών τους.  Μέχρι που πήρε προ ημερών φωτιά  το εν λόγω κτήριο και το πρόβλημα λύθηκε.  

Και πόσα άλλα γίνονται  καθημερινά. Αλλά οι κυβερνώντες μάς μιλάνε για δημοκρατία, για ακροδεξιούς που μάχονται την αριστερή [λέμε και καμμιά μ..] κυβέρνηση κ.λπ. Και δυστυχώς οι μπαχαλάκηδες σπάνε τα ακυρωτικά μηχανήματα του Μετρό, αντί να σπάσουν στο ξύλο τα γομάρια που έχουν διορισθεί να διοικούν διάφορους οργανισμούς, αλλά περί αλλά τυρβάζουν. Έτσι, για να έχουμε να λέμε ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, αλλά δεν καταδικάζουμε ποτέ την αβελτηρία, στην οποία οφείλεται η κακοδαιμονία αυτού του τόπου.