Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Άκης απεφυλακίσθη. Κέχοδεν η φορβάς εν άλω.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

akisΗ χθεσινή είδηση, πέρα από τη μπουρδολογία του Χάνου Κλασμένου που φεύγει, αλλά μένει, για να φύγει αν και όταν δεν θα μπορεί να μείνει με ή χωρίς εκλογές ή δημοψήφισμα, καθότι η σχέση του με τον Αλαίκσοις είναι άρρηκτη, επειδή αμφότεροι είναι μη διαπλεκόμενοι [λέμε και καμμιά μ..], ήταν η αποφυλάκιση του Άκη. Και να οι δηλώσεις των δικηγόρων του που μετέδιδαν την αγωνία του  μέχρι να περάσει το κατώφλι της φυλακής και να σφίξει στην αγκαλιά του τη Βίκυ, η οποία έχει ασκήσει αγωγή διαζυγίου, και το ανήλικο παιδί του, και να τα βίδεα με τον ίδιο να περιγράφει το δράμα του με τα bypass και την αναπηρία 80%. Ο «παρ’ ολίγον πρωθυπουργός» ένα από τα προσωνύμιά του. Ο «ωραίος Μπρούμελ» παλαιότερα. Ο «αντ’ αυτού» εξ ίσου παλαιότερα κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. κ.ο.κ. κ.ο.κ. κ.ο.κ κ.ο.κ.ο.κ κ.ο.κ. Έτσι είναι πάντα με τους μεγάλους άνδρες. Μένουν στην ιστορία με το μικρό τους όνομα. Αλέξανδρος, Ναπολέων, Αντρέας, Άκης.

Κανείς δεν θέλει να μας θυμίζει  πόσο κακό έκανε σ’ αυτόν τον τόπο και αυτό το γαϊδούρι. Πόσα έφαγε. Πώς και αυτός  συνέβαλε μεγάλως στο σημερινό χάλι μας. Μπορεί ο νόμος να ορίζει από οίκτο και ανθρωπισμό [;] ότι οι κατάδικοι πρέπει να παίρνουν άδειες ή να αποφυλακίζονται για λόγους υγείας, ηλικίας κ.λπ. και οι δικαστές να τον εφαρμόζουν κατά καθήκον και συνείδηση, εγώ, όμως, δεν τον λυπήθηκα καθόλου τον Άκη για τα βάσανα που περνάει. Και μόνη η εικόνα του μου προκαλεί αηδία. Η προσωποποίηση της ξεφτίλας και της ρεμούλας. Να, λοιπόν, κι’ αν αποφυλακίσθηκε, να κι’ αν δεν αποφυλακίσθηκε.  

akis.gamprosΕγώ είμαι με τον κύριο Στράτο που εξ αιτίας και του Άκη φιλοδωρήθηκε με 6 μήνες φυλάκισης, επειδή δεν πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος επεβλήθη για να καλυφθούν τρύπες που προκάλεσαν και οι ρεμούλες του Άκη. Είμαι με όλους τους κύριους Στράτους. Και είναι πολλοί. Και εναντίον όλων των Άκηδων. Και είναι και αυτοί πολλοί.  

Η περιπέτεια του κύριου Στράτου εδώ.

http://makpress.blogspot.com/2018/07/6.html

Η αποφυλάκιση του Άκη και το φεύγει δεν φεύγει του Χάνου κάλυψαν μια σπουδαία είδηση. Θυμόσαστε τους δύο στρατιωτικούς μας που κρατούνται στην Τουρκία τέσσερις μήνες τώρα χωρίς απαγγελία κατηγοριών και ως ύποπτοι φυγής δεν αφήνονται ελεύθεροι να διαμένουν στο ελληνικό προξενείο μέχρι τη … δίκη τους;

Θυμόσαστε και τη φαεινή ιδέα του Χάνου Κλασμένου να αποσπασθούν ως στρατιωτικοί ακόλουθοι της χώρας μας στην Τουρκία, ώστε να δηλώσουν διαμονή τους το ελληνικό προξενείο και, έτσι, να φανούν [;] ως μη ύποπτοι φυγής; Ε, αυτή η κίνηση απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία δεν έχει εισαχθεί ακόμη στη Βουλή. Ας ήταν να ρυθμισθούν οι υπερωρίες των κωματόσκυλων ή οι διορισμοί και τα εφ’ άρπαξ των «ημετέρων» και η ρύθμιση θα φιγουράριζε ως πρώτη ντροπολογία στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιζόταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Άλλωστε, έχουμε σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθούμε, όπως είναι η διαγραφή του όρου «λαθρομετανάστης» από την αλληλογραφία του ΥπΕθΑ. Άντε και στην κατάργηση του «λαθρεμπόριου» [κατά το όνομα μόνον], του «λαθρεπιβάτη» και του «λαθραναγνώστη» από τους λάθρα κυβερνώντες.  

Άσταδιάλα ρε!