Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τουρλουμπουκιστάν.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

karanikas2Για το θέμα της διάταξης που ρυθμίζει τα της επιδότησης ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών ο κ. Μάρδας δήλωσε:

«Η συζήτηση αναπτύχθηκε ανάμεσα σε εξωκοινοβουλευτικούς. Εκείνοι πρότειναν τη διάταξη και τη ρύθμιση. Κάποιος το σκέφτηκε, έγινε αυτή η συζήτηση και ολοκληρώθηκε στην γενική γραμματεία της κυβέρνησης και εμείς το αποδεχθήκαμε, δεν έχει σημασία ποιος το σκέφτηκε.

Το ζήτημα εγώ δεν το γνώριζα εκείνη την εποχή, έγινε η συζήτηση, θεωρήσαμε ότι είναι δίκαιο και εφαρμόστηκε. Όμως τελικά το θέμα της ηθικής είναι ισχυρότερο του δικαίου. Τότε δεν είχαμε σκεφτεί το θέμα της ηθικής, είχαμε σκεφθεί το θέμα της ίσης μεταχείρισης μεταξύ εξωκοινοβουλευτικών και κοινοβουλευτικών υπουργών, γιατί και το ποσό ήταν μικρό».

Δηλαδή το «δίκαιο»  δεν είναι αναγκαίως και ηθικό. Τότε, όμως, πώς έχει λανσάρει  η κυβέρνηση το σλόγκαν «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη»;  Ο κ. Μάρδας, πάντως, δεν γνωρίζει, ως φαίνεται, τί είναι δίκαιο ως αντίθετο του άδικου και τί είναι δίκαιο ως σύνολο κανόνων γενικής και υποχρεωτικής εφαρμογής.   

Ο  αυτός κ. Μάρδας που ανεκοίνωσε τον Οκτώβριο του 2015 ότι στη νήσο Αιγιλεία θα δημιουργηθεί το ελληνικό θερινό Νταβός.

http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=39195

Προς το παρόν ζούμε στον απόηxo και στην απόχη του Delphi Forum, του και ελληνικού Νταβός αποκληθέντος, όπου μας απηύθυναν τον λόγο όλα τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν κατά καιρούς και μας κυβερνούν από κοντά με τους δανειστές μας.

Για τους δυο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία προσπαθώ ακόμη να καταλάβω τί ακριβώς έχει συμβεί. Όλοι οι αναρμόδιοι υπουργοί είχαν άποψη και έκαναν δηλώσεις. Το ίδιο και στελέχη της αντιπολίτευσης. Διερωτώμαι:

- Δεν θα μπορούσαν οι αναρμόδιοι υπουργοί να πουν «το θέμα χειρίζεται το ΥπΕξ και το ΥπΕθα. Ουδέν σχόλιο».
- Δεν θα μπορούσε η αντιπολίτευση να πει «καμμία δήλωση. Είμαστε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους της κυβέρνησης και ελπίζουμε ότι σύντομα οι δύο συμπατριώτες μας θα είναι μαζί μας»;

Καλλίτερος όλων, πάντως, ο υπουργός επικρατείας Τζανακόπουλος που μας ενημέρωσε με σοβαρότητα ότι χθες βράδυ οι δύο  στρατιωτικοί θα βρίσκονταν στην Ελλάδα. Και γαμώ την ενημέρωση να  ‘ ουμ.  

** https://bestimmung.blogspot.gr/2014/10/o-adorno-hegel.html