Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρώην με φόρα Αριστερά erga omnes*

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

kokkinoΗ ΣΕΚΑΠ κινδυνεύει. Και θα χάσουν τη δουλειά τους 170 νοματαίοι. Για να μην τη χάσουν, η ΝΔ τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του προστίμου που επιβλήθηκε στην εταιρεία το 2016 για λαθρεμπόριο του 2008. Τον Απρίλιο, όμως, έκανε φασαρία που η κυβέρνηση ψήφισε φωτογραφική διάταξη, για να χαριστεί το πρόστιμο στον Σαββίδη, ο οποίος είχε αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ το 2013 κατά παράκληση Σαμαρά, για να μην περιέλθει σε τουρκικά χέρια, όπως μας θυμίζει η καλή ΑΥΓΗ με το γερό μνημονικό που δεν της επιτρέπει να μας θυμίζει τί έλεγε ο Τσίπρας μέχρι την 25.01.2015 και εάν έκανε έστω και το ελάχιστο από όσα έλεγε. [Ο «Ρώσσος», λοιπόν, που αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ εν αγνοία τού λαθρεμπορίου που έγινε το 2008. Ενώ ο Τζων Σταυρίδης, ναύαρχος των ΗΠΑ και πρώην Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι «Ελληνοαμερικανός και όχι «Αμερικανός»].

Όλοι υπέρ της διαγραφής του προστίμου, λοιπόν, αφού η άκαρδη Δικαιοσύνη θεώρησε αντισυνταγματική τη φωτογραφική νομοθετική διαγραφή του, όπως εικάζω βασίμως, αφού δεν βρήκα πουθενά τη δικαστική απόφαση, ούτε βέβαια και τον αριθμό της, ώστε να την αναζητήσω και να μελετήσω το σκεπτικό του δικαστηρίου. Ο ένας αντιγράφει ακρίτως  τον άλλο στις ειδήσεις. Que banal που είναι η πρωτογενής έρευνα ή έστω στοιχειώδης διασταύρωση! 170 Χ 3 τουλάχιστον = 510 ψηφαλάκια κατ’ ελάχιστον. Όλα τα κώματα υπέρ της διατήρησης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων/ψήφων. Θα βολευτεί και ο Σαββίδης εκ του λόγου τούτου. Κοντά στον βασιλικό … όπως και με την Eldorado.

Ωραία όλα αυτά. Δεν είδα ούτε άκουσα, όμως, κάποιον να πει ή να γράψει για το μεγάλο ερωτηματικό: το λαθρεμπόριο διέπραξαν κάποιοι το 2008. Και κάποιοι κονόμησαν απ’ αυτό. Τα ονοματάκια τους; Στράφηκε η ΣΕΚΑΠ εναντίον τους; Θα στραφεί; Αν δεν στράφηκε, γιατί δεν στράφηκε; Και πώς συνέβη και το πρόστιμο επεβλήθη 8 χρόνια μετά την τέλεση της λαθρεμπορίας; Ποινική δίωξη ασκήθηκε ή το αδίκημα παρεγράφη; Κι’ αν παρεγράφη, ποιός ευθύνεται γι’ αυτό; Μούγκα στη στρούγκα και από δεξιά και από αριστερά και πανταχόθεν.       

Κι’ αυτό το πρόβλημα με το Σκοπιανό ρε παιδάκι μου ήλθε τώρα που μας απασχολεί σοβαρά η εργασία 510 ψήφων. Η ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων, η μετανάστευση  427.000 [Στουρνάρας έφα] αντισταθμίζονται με το κοινωνικό μέρισμα, το νησιωτικό μέρισμα, το νεανικό μέρισμα, τη φορολοταρία, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ κ.λπ. Αλλά η απώλεια εργασίας  170 ανθρώπων στον ιδιωτικό τομέα εν μέσω χιλιάδων προσλήψεων στο Δημόσιο  δεν αντέχεται.

Πάντως, ο πατριώτης Χάνος Κλασμένος έλαβε σοβαρή θέση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αποστομώνοντας τη Ντόρα που ήθελε να το παίξει πιο πατριώτισσα: «Ημέρες εορτών καταλαβαίνουμε ότι της κ. Μπακογιάννη της λείπουν τα δώρα της Siemens, τα πληρωμένα δείπνα του κ. Χριστοφοράκου, ενώ μετά την αποπομπή της από τον αδελφό της νοσταλγεί τις εποχές που μετρούσε ο λόγος της και δεν μπορεί πλέον να την παρηγορήσει ούτε ο κουμπάρος της που ετοιμάζεται να απολογηθεί για το μισό ποινικό κώδικα. Της εύχομαι με το ξεχασμένο και αδήλωτο εκατομμύριο στο Λονδίνο να απαλύνει τον πόνο της. Όσον αφορά το όνομα των Σκοπίων ας αφήσει να το χειριστούν οι πολιτικοί προϊστάμενοί της κ.κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης».

Δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει ότι στον Γοργοπόταμο συνεργάστηκαν δεξιοί με δεξιούς και μάλιστα τουρλωτά στα 4 έτοιμοι να πουλήσουν τα πάντα, αφού αποποιήθηκαν άγαρμπα και ξεδιάντροπα την ιδεολογία που προσποιούνταν πως πρέσβευαν μέχρι να εκπορθήσουν το Πρυτανείο.

Χέσε μας ρε Μαρκουλάκη και συ και ο βράχος σου. Το’ παμε. Αυτός ο βράχος δεν κουνιέται με τίποτε, αν δεν πέσει πάνω του ένας τεράστιος ογκόλιθος ήθους. Και πατριωτισμού φυσικά.

Άντε παλληκάρια και του χρόνου σπίτια σας. Να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους επόμενους καραγκιόζηδες που θα σφυροκοπάτε στη Βουλή ενθυμούμενοι τις ωραίες εποχές τής αντίστασης στα Μνημόνια.  

*έμαθαν και λατινικά όλες οι κουφαλίτσες και αναμασάνε το erga omnes, όπως πετάνε την «αλλαγή», τη «νέα πορεία», τη «μεταρρύθμιση», τον «εκσυγχρονισμό», την «αλληλεγγύη», το «όλοι μαζί» και λοιπά κουραφέξαλα.

Υ.Γ. 1] κύριε Βούτση μου, στη Βουλή αναπαύονται δύο μηνύσεις που έχει υποβάλει ο Γκλέτσος και ένας  δικηγόρος κατά του Βαρουφάκη για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου του 2015. Γιατί δεν κινείτε τη διαδικασία με το άρθρο 86 του Συντάγματος, ώστε να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι; Ή μήπως ήδη έχουν παραγραφεί τα πάντα;  
    
2] Χρόνια πολλά αδέλφια. Με ΠΟΛΛΗ ΥΓΕΙΑ και κουράγιο!