Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ιστορία της μεταπολίτευσης σε μια φράση: «Κώστα, τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; Αλλιώς προσάρμοσέ το».

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

promitheftes[ακόμη κι’ αν είναι προβοκάτσια, είναι πετυχημένη. Se non e vero e ben trovato. Εξ όσων δε γνωρίζω, κανέναν Κώστα από τις εκατοντάδες των χιλιάδων που υπάρχουν και κανένα εντολέα του δεν πείραξε οποιαδήποτε τρομοκρατική, επαναστατική, αναρχική, αντιεξουσιαστική, ήγουν πρακτορική, οργάνωση].

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσε όλη η χώρα την 48ωρη έξοδο του Λουκά της 17Ν από τις φυλακές. Ο άνθρωπος που μισεί τη Δημοκρατία έτυχε της μεγαλοψυχίας τής Δημοκρατίας, η οποία δεν είναι εκδικητική, όπως μας ενημέρωσε ο υπουργός Διαστήματος κ. Παππάς.  Ο υιός τού Λουκά ήθελε να δει τον μπαμπά του χωρίς κάγκελα και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Και ο Κώστας και η Αλεξία ήθελαν να βλέπουν τον μπαμπά τους, έστω και με κάγκελα, αλλά δεν... Διότι οι δολοφόνοι είναι εκδικητικοί σε αντίθεση με τη Δημοκρατία που τους φέρεται, όπως ορίζουν οι νόμοι Παρασκευόπουλου, Κολοκυθόπουλου, Τρεχαγυρευόπουλου κ.λπ. Τα  ΜΜΕ ακολούθησαν κατά πόδα τον Λουκά και μας ενημέρωσαν καταλεπτώς και για το πού και τί έφαγε. Όπως κάνουν πάντοτε με κάθε μεγάλο άνδρα π.χ. Πούτιν, Μακρόν, Σαρκοζί.

Κάποιος θυμήθηκε ότι ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν μέτοχος της ΓΡΑΜΜΗ ΑΕ που είχε στήσει ο Κοσκωτάς με κλεμμένα λεφτά της Τράπεζας Κρήτης. Για να δικαιολογήσει το ειδεχθές έγκλημα του δειλού Λουκά που πυροβόλησε το θύμα του πισώπλατα; Είναι γεγονός πως ο Μπακογιάννης υπήρξε συνιδρυτής  τής εν λόγω εταιρείας χωρίς να βάλει λεφτά. Λέτε γι’ αυτό να τον δολοφόνησε ο Λουκάς;   Ο ίδιος που το θυμήθηκε  αυτό ξέχασε να πει ή αγνοεί ότι τον Μπακογιάννη τον απέλυσε από το «ΕΝΑ» ο Κοσκωτάς πριν καν σκάσει το ομώνυμο σκάνδαλο, ενώ υποτίθεται πως ήταν συνεταιράκια στην κομπίνα. Γιατί; Καθώς και ότι ο Μπακογιάννης ήταν ο εμπνευστής  τού ελληνικού ιστορικού συμβιβασμού που αν πετύχαινε δεν θα είχαμε ακόμη και σήμερα τις διχαστικές εμφυλιοπολεμικές τάσεις που όλο και ξυπνάνε μνήμες. Όπως ήταν ο Άλντο Μόρο στην Ιταλία, τον οποίο δολοφόνησαν άλλα πρακτοράκια, οι  Ερυθρές Ταξιαρχίες.   

Με ακόμη πιο κομμένη την ανάσα περιμένει ο νοήμων ελληνικός λαός το αποτέλεσμα  της σημερινής  ψηφοφορίας για την παράταξη που είναι δημοκρατική, προοδευτική, ανανεωτική, μεταρρυθμιστική, εκσυγχρονιστική, κεντροαριστερή και, κατ΄ επέκταση, αρλουμπολογική, αφού συγκροτείται από όλους εκείνους  που λίγο ή πολύ μας κυβέρνησαν τα τελευταία  40 χρόνια με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα. Δεν πρόκειται να συνεργασθούν ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι. Γιατί άλλωστε; Από μόνοι τους είναι μαλάκες ολκής. Ουδεμίας βοήθειας ανάγκην έχουν.

Το μόνο που μου θυμίζουν τέτοιες ψηφοφορίες στη δημοκρατική [λέμε και καμμιά μ..] παράταξη είναι η εκλογή Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από τη βάση το 2004. Τότε που μοναδικός υποψήφιος ήταν ο ΓΑΠ, αλλά στήθηκαν κάλπες, καθόσον τούτο επιτάσσουν οι εσωκωματικές δημοκρατικές διαδικασίες. Και το κερασάκι ήταν ότι ο μοναδικός υποψήφιος στήθηκε το βράδυ σε μια ταβέρνα, νομίζω στη Λιβαδειά ήταν, μαζί με οπαδούς του, για να παρακολουθήσει με αγωνία το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Για τέτοιο τσίρκο μιλάμε.        

Στο περιθώριο των σημαντικών αυτών γεγονότων ο Ιερώνυμος του γιδογκρούπ μας απεκάλυψε το μυστικό: μπήκαμε στα Μνημόνια, για να σωθούν οι τράπεζες. Αυτό που έγραφαν και έλεγαν ήδη από το 2010 πλείστοι όσοι αναλυτές, συγγραφείς και  αρθρογράφοι, τους οποίους εχλεύαζαν οι αργυρώνητοι κονδυλοφόροι που παρακολουθούσαν και δωρεάν σεμινάρια της τρόικα, για να μας ενημερώνουν αντικειμενικά. Ουδείς τραπεζίτης, όμως, διώχθηκε για τα θαλασσοδάνεια που έδινε το μαγαζί του  είτε στο Δημόσιο είτε στο μέγαρο Μουσικής  είτε στους κολλητούς χωρίς  καμμία εξασφάλιση. Το ΕΚΑΣ, πάντως, η σύνταξη, ο μισθός, το επίδομα, το αφορολόγητο κόβονται και θα κόβονται.  

Τον επίδοξο δολοφόνο του άλλου Λουκά τον συνέλαβεν η ΕΛΑΣ και μπράβο της. Γιατί, όμως, ήθελε να δολοφονήσει αυτόν τον Λουκά δεν το μάθαμε. Θα το μάθουμε ποτέ; Πιστεύω ακράδαντα πως όλα αυτά τα πανηγύρια  που βιώνουμε έχουν μία και  μόνη αιτιολογία. Αυτήν:

http://makpress.blogspot.gr/2017/11/blog-post_366.html
 
Υ.Γ. Και για περισσότερη σοβαρή [λέμε και καμμιά μ...] ενημέρωση δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το kufontinas.blogspot.com, όπου περίοπτη θέση κατέχουν οι φάτσες των ινδαλμάτων του επαναστάτη του πρωκτού Μαρξ, Γκεβάρα, Βελουχιώτη. Τί θέλατε, δηλαδή, να έχει τις φωτογραφίες των πραγματικών πατρόνων του Μπους, Χούβερ κ.λπ.;