Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ποιά νομίζεις πως είσαι ρε Καραχάλιου; Ο Αμίρ ή ο Αντεακουμπαμάστον;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

diavathriioΟι πωλητικοί μας έχουν αποδυθεί και πάλι στην ευγενή άμιλλα της απόδειξης ποιός είναι ο λιγότερο ανέντιμος. Αυτός  έκλεψε λιγότερα, εκείνος δεν είναι στα διάφορα papers και πάει λέγοντας. Και φτάσαμε στο σημείο να ταπεινώνεται ένας αξιωματικός, επειδή έκανε το καθήκον του και ξεσκέπασε μία κυοφορούμενη μίζα, αλλά ο Χάνος Κλασμένος σε κάποιον έχει υποσχεθεί κάτι ή το προορίζει για τον εαυτό του, εξ ου και εξεμάνη. Αυτός ο άμωμος, ο άσπιλος, ο αμόλυντος. Ο τιμηθείς με το παράσημο Μεγαλέξανδρος τη στιγμή που οι πραγματικά έντιμοι, οι μη κρατικοδίαιτοι τα παρατάνε αηδιασμένοι. Όπως αυτός που εγκαταλείπει τη Χίο μετά από 40 χρόνια δημιουργικής δράσης.

http://www.politischios.gr/oikonomia/me-keimeno-grothia-toy-giorgoy-sodi-ta-mastic-spa-anakoinonoyn-oti-egkataleipoyn-ti-hio

Όπως ο αγωνιστής επιχειρηματίας Φλωράς που τα έβαλε με τα καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου και με το ανεξάρτητον Αρχίδιον που ονομάζεται Επιτροπή Ανταγωνισμού και κατήγαγε Πύρρειο νίκη, για να μάθουν όλοι οι όμοιοί του ξεροκέφαλοι να μην τα βάζουν με  Αρχές και Αρχίδια.    

http://www.ribandsea.com/face/2755-egkataleipo-ti-maxi-kata-ton-kartel-lypamai-poly

Κι’ ο πορδυπουργός δίνει μια σημαία στον Αμίρ. Επειδή του τη στέρησαν οι δάσκαλοί του. Πόσο διαδόθηκε ότι ο κληρωθείς Αμίρ δεν σήκωσε τη σημαία με τον σταυρό, επειδή έχει δηλώσει ότι δεν μετέχει στο μάθημα των Θρησκευτικών, οπότε έγινε νέα κλήρωση και τη σημαία σήκωσε ένας Αλβανός; Κι’ αν ο Αλβανός είχε πρόβλημα, θα γινόταν νέα κλήρωση και θα τη σήκωνε Αλγερινός, κι’ αν και αυτός  αδυνατούσε, θα τη σήκωνε Μαροκινός, Σομαλός, Μπαγκλαντεσιανός,  κ.ο.κ.  Για να τιμήσουν το θρυλικό «Αέρααααα!».

Και καπάκι μας έρχεται η είδηση ότι η ομοσπονδία ιστιοπλοΐας επετίμησε την 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια Βασιλεία Καραχάλιου για διάφορα παραπτώματα, τα οποία είναι τόσο φοβερά και τρομερά που καλά θα κάνει, της είπαν, να αλλάξει αθλητική ιθαγένεια. Ο Αντετοκούμπο, για τον οποίο όλοι αισθανόμαστε τόσο υπερήφανοι που τιμά τα ελληνικά χρώματα στο Αμέρικα, δήλωσε τραυματισμό και δεν αγωνίσθηκε με την εθνική στο ευρωμπάσκετ. Εκεί, όμως, στο Αμέρικα ξεσκίστηκε αμέσως μετά στα καλάθια. Η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης δεν τον κάλεσε σε απολογία ούτε τον προέτρεψε να αλλάξει ιθαγένεια, την οποία πολύ καλά θυμόμαστε πώς απέκτησε. Σπεύσαμε να του τη δώσουμε με συνοπτικές διαδικασίες, επειδή είχαμε πάρει σειρά με άλλες χώρες και δεν έπρεπε να χάσουμε το κελεπούρι. Τσακ μπαμ και να ο Έλληνας Ατεντοκούμπο που διαπρέπει και τιμά την ιθαγένεια που απέκτησε, αλλά και την ελληνική σημαία. Και καθημερινά του αφιερώνουν διθυράμβους οι αθλητικογράφοι.

Αλλά εσύ Βασιλεία να πας αλλού να βρεις ιθαγένεια. Πάντως, να σου εξομολογηθώ την αμαρτία μου, κάθε φορά που βλέπω τον Ατεντοκούμπο να μιλάει για την Ελλάδα, νοιώθω πως υποκρίνεται. Εύχομαι να είναι η ιδέα μου. Εσύ συνέχισε τον αγώνα τον καλό. Κι’ αν δεν αρέσει στην Ομοσπονδία σου και σε κάποιον χορηγό που δεν προτίμησες, άσε τους να σου αφαιρέσουν εκείνοι την αθλητική ιθαγένεια. Και μην περιμένεις από τον πορδυπουργό να σε στηρίξει. Έχει πολλές έγνοιες και δεν προκάνει. Να μοιράσει ιθαγένειες, σημαίες, κοινωνικά μερίσματα και αριστερούς λεονταρισμούς καθώς αναπαύεται επί αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως εμπεπηγμένης δοκού!
 
Υ.Γ. Πάντως χαμογελάω κάθε φορά που βλέπω τον Αντετοκούμπο να μιλάει με σεβασμό για την ελληνική σημαία. Σκέφτομαι τα σπυριά που θα βγάζουν οι «Αντιρατσιστές» και οι «Αντίφα» που τον σιγοντάρουν, αλλά καίνε πού και πού και τη σημαία, για να ξεδίνουν.