Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο νόμος πάνω απ’ όλα.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

rulesΑνάμεσα σε καφενειακές ατακούλες τύπου «έχετε χάσει τη μπάλα», «είσθε γιαλαντζί φιλελεύθερος» ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο  για την επιλογή ταυτότητος.*  

Το θράσος του πρωθυπουργού απύθμενο καθώς κατηγορούσε  τη ΝΔ για κυβίστηση. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.  

Το «παρών» ανέδειξε και πάλι τους ψηφίζοντες τίποτε κατά συνείδηση.**

Στα μουλωχτά χώσανε και την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Θράκης». Ούτε μία  λέξη δεν ακούστηκε γι’ αυτήν. Μοναδικό μέλημα των αντιπροσώπων του Έθνους μία ελάχιστη μερίδα πολιτών που ονομάζονται Μαρία, αλλά αισθάνονται Μάριος και αντιστρόφως. Την τροπολογία ψήφισαν 248 βουλευτές. Καθ’ ότι πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκδίδονται με βάση διεθνή συνθήκη που έχουμε υπογράψει και υπερισχύει παντός άλλου εθνικού νόμου. Ο νόμος πάνω απ’ όλα. Στους 39 που την καταψήφισαν καταλέγονται 4 μουσουλμάνοι, τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ -Χ. Ζεμπέκ, Μ. Μουσταφά, Αϊχ. Καραγουσούφ- και ο Αχμ. Ιλχάν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Γιατί, άραγε; Και τούτο, παρά το γεγονός ότι η τροπολογία ψηφίσθηκε τροποποιημένη, ώστε να λαμβάνεται πάντοτε υπόψη η δημόσια και η εθνική ασφάλεια της χώρας με βάση το άρθρο 11§2 της εν λόγω διεθνούς συνθήκης, πράγμα που προδιαγράφει την τύχη των νέων προσπαθειών τής εν λόγω ένωσης, να αναγνωρισθεί επισήμως. Ίσως να μην έχουν και τόση εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη οι συγκεκριμένοι βουλευτές.    

Ενδεχομένως, όμως, η εξήγηση να βρίσκεται σε ένα σύντομο, αλλά λίαν κατατοπιστικό, άρθρο του καθηγητή Άγγελου Συρίγου υπό τον τίτλο «Αφήστε την τροπολογία Κοντονή εκτός πολιτικού παιγνίου». Ναι, του «φασίστα» κατά τους αναρχάμυαλους. Νηφάλια περιγράφει τη σχεδόν εκατονταετή ιστορία τού εν λόγω σωματείου ο καθηγητής

http://www.defence-point.gr/news/afiste-tin-tropologia-kontoni-ektos-politikou-pegniou-idou-giati

Παραθέτω μία λίαν ενδιαφέρουσα παράγραφο:

«Αρχικώς η “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” είχε ως στόχο τους Παλαιομουσουλμάνους, δηλαδή εκείνα τα μέλη της μειονότητας που απέρριπταν τις κεμαλικές αλλαγές και επέμεναν να χρησιμοποιούν την οθωμανική γραφή. Το 1968 η χούντα, με ένα μορφωτικό πρωτόκολλο που υπέγραψε με την Τουρκία, εξάλειψε το εμπόδιο των
Παλαιομουσουλμάνων με πλήρη επικράτηση των Κεμαλικών. Έκτοτε η “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” άλλαξε στόχο: στράφηκε στον συνειδησιακό εκτουρκισμό των Πομάκων. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η πλειοψηφία των μελών της προέρχεται από τα πομακοχώρια του ορεινού όγκου της Ροδόπης και όχι από τα τουρκόφωνα χωριά του κάμπου.»

Εισακούσθηκε, άραγε, ο καθηγητής, εξ ου και δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για την εν λόγω τροπολογία; Εκτός και έγινε, αλλά δεν έδωσαν σημασία τα μύδια.

Αυτά στην Ελλάδα, όπου έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ιδιοκτήτες μονοκατοικιών των 700 και 300 μ2 με κατανάλωση 8.000 kwh/τετράμηνο. Στην Ελλάδα, όπου ο αντιδήμαρχος της Λαμίας συνελήφθη προ ημερών κατόπιν καταγγελίας ανεγκέφαλων, επειδή οδηγούσε απορριμματοφόρο του Δήμου για τον καθαρισμό της πόλης λόγω της έλλειψης προσωπικού που προκλήθηκε από τη λήξη των συμβάσεων των συμβασιούχων. Προφανώς, επειδή δεν διέθετε την ανάλογη άδεια οδήγησης. O νόμος πάνω απ’ όλα.

* Πολλοί κατηγόρησαν τους πολέμιους του νομοσχεδίου ότι έχουν  μπερδέψει την αλλαγή φύλου με την ομοφυλοφιλία. Από χθες, όμως, τα Jumbo λάνσαραν τη διαφήμιση με το ζεύγος των ομοφυλοφίλων. Οποία σύμπτωση.  
** Η δασκάλα το επάγγελμα κ. Γεννιά του ΣΥΡΙΖΑ κατεψήφισε το άρθρο 3 [αλλαγή στα 15], αλλά ερωτηθείσα τί θα ψήφιζε, αν ετίθετο θέμα κομματικής πειθαρχίας και κίνδυνος πτώσης της κυβέρνησης,  απάντησε «Δεν ξέρω τί θα έκανα». Η συνείδηση της καρέκλας γαρ.