Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σημασία στη λεπτομέρεια ή η σύντροφος του συντρόφου και αντισ[υν]τρόφως.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

stelexosΤα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι αδιαλείπτως κάθε Κυριακή το περίπτερο της γειτονιάς μου, από το οποίο αγοράζω βιβλία. Πάμφθηνα, αλλά πολύ ενδιαφέροντα βιβλία. Μαζί με τα βιβλία, όμως, παίρνω αναγκαστικά ως δώρο και μία εφημερίδα. Δεν εξετάζω  την πολιτική χροιά της εφημερίδας, αρκεί το βιβλίο, το οποίο αυτή συνοδεύει, να μου προκαλεί το ενδιαφέρον.

Πριν πετάξω τις εφημερίδες, τους ρίχνω μια ματιά. Το πρωτοσέλιδο προδίδει την πολιτική χροιά της, αλλά αυτό μου είναι αδιάφορο, αφού ο άνθρωπος πρέπει να διαβάζει τα πάντα. Και μετά ξεφυλλίζω τη φυλλάδα αναζητώντας  διάφορα αρθρίδια που κινούν το ενδιαφέρον.

Έτσι, σε μία από αυτές τις εφημερίδες διάβασα χθες περί  ατασθαλιών στο ΚΕΕΛΠΝΟ του Πολάκη, όχι του Αδώνιδος. Μεταξύ των άλλων διάβασα για μία  απόφαση του ΔΣ ληφθείσα ομοφώνως που, όμως, δεν έφερε την υπογραφή ενός μέλους του ΔΣ, και δη της κ. Εύης Πανοπούλου. Αμέσως αναπήδησα στο κάθισμα. «Λαδιά» ανέκραξα. Εν συνεχεία, όμως, ηρέμησα, διότι το ζουμί ήταν αλλού. Η υπογραφή που έλλειπε είναι της συντρόφου του κυρ-Αλέκου του Φραπεδιάρη. Θυμήθηκα τη σύζυγο, με το μπαρδόν σύντροφο ήθελα να πω, του πρωθυπουργού, η οποία, ελέω Αλέξη, κατέλαβε διάφορες θέσεις στο Πανεπιστήμιο. Αξιοκρατικά φυσικά. Μέχρι να γίνει ο Αλέξης πρωθυπουργός ουδείς  ανεγνώριζε την αξία της. Μετά όμως...      

Και καπάκι μου έρχεται ως μπαλτάς στον Η/Υ το κάτωθι μήνυμα.

http://www.kathimerini.gr/925944/opinion/epikairothta/politikh/h-retsinia-toy-dikaioy-aristeidh

Δεν παίζονται οι άνθρωποι ρε φούστη μου. Ό,τι φάμε ό,τι πιούμε κι’ ό,τι αρπάξει ο κώλος μας. Το «ναι» γι’ αυτούς σημαίνει «ου» και το «ου» σημαίνει «ναι».

Και μετά διαβάζω σε άλλη εφημερίδα συνοδεύουσα ωραίο βιβλίο, ότι η οικογένεια Τσίπρα έχει στενές  φιλικές σχέσεις με την οικογένεια, στην οποίαν ανήκει η εταιρεία «APIVITA». Έτσι λύθηκε η απορία που είχα τόσες μέρες. Αναρωτιόμουν γιατί π.χ. ο Αλέξης επισκέφθηκε αυτή την εταιρεία και όχι τη «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», την οποία θα έπρεπε να έχει επισκεφθεί μαζί με την κ. Έφη μας του υπουργείου Εργασίας, για να αναδείξει την αξιέπαινη συμπεριφορά τής οικογένειας Σκλαβενίτη ως εργοδοτών που όχι μόνον έσωσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας μετά την κατάρρευση Μαρινόπουλου, αλλά έδωσαν και αυξήσεις στο προσωπικό του Μαρινόπουλου, το οποίο απερρόφησαν, εξομοιώνοντάς το με το δικό τους.

Ωραίος διαφημιστής, λοιπόν, ο Αλέξης. Την «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» την επισκέφθηκε, επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλός της τον είχε επισκεφθεί να του ανακοινώσει την επικείμενη μεγάλη επένδυση. Ανταπόδοση επίσκεψης. Σκέτη αβροφροσύνη, μια και η καπνοβιομηχανία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» δεν έχει ανάγκη από διαφήμιση, που δεν επιτρέπεται κιόλας.

Αλλά την  «APIVITA» γιατί την επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός; Δεν πήγε να του ανακοινώσει κάποια επένδυση ο κ. Κουτσανάς. Την επισκέφθηκε, επειδή η εν λόγω εταιρεία είναι φιλική προς το περιβάλλον της οικογένειας Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέμε για άλλες επιχειρήσεις ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον σκέτα.

Αν εγώ, τώρα, πω ότι ο Αλέξης είναι και μέγας αριστερός dealer επιχειρήσεων που... ρουφάνε το αίμα του εργαζόμενου τί θα μου πείτε; Πώς το είχε πει ο σύντροφος Πάνος για τον ΓΑΠ; Α ναι, τον είχε αποκαλέσει broker των αγορών! Ένας αριστερός [λέμε και καμμιά μ..] δεν μπορεί να είναι broker  των αγορών. Dealer όμως επιχειρηματιών...

Σώτος - μυθικό πρόσωπο που έκλεισε τ’ αυτιά του για να μην ακούει τις μαλακίες που εκστομίζει ένας αστοιχείωτος πρωθυπουργός.