Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ν. Σαντορινιός από την Κάσο: Τα μικρά νησιά του Αιγαίου έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν έργα υποδομής που θα προσφέρουν στην ανάπτυξη τους.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής της 193ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Κάσου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται από χθες (06/06/17) στο νησί της Δωδεκανήσου.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κάσο, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του νησιού, κατά την οποία τέθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κάσου και αναλύθηκαν οι υπάρχουσες ανάγκες που χρειάζονται αντιμετώπιση.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού συζήτησε διεξοδικά τα θέματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους του νησιού, ανέφερε αναλυτικά τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΥΝΑΝΠ σε σχέση με την νησιωτικότητα και ιδιαίτερα για τις ευκαιρίες που θα δοθούν στα μικρά νησιά ώστε να ενισχύσουν τις υποδομές τους.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός παρέθεσε τις δράσεις είτε μέσω των προγραμματικών συμβάσεων που συνάπτονται με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου, είτε μέσω του προγράμματος στήριξης των μικρών νησιών από την ΜΟΔ- ΕΕΤΑΑ για παροχή τεχνικής βοήθειας σε όσους Δήμους αδυνατούν να υποστηρίξουν τα έργα υποδομής που σχεδιάζουν και για παροχή εξειδικευμένης στήριξης σε κάθε βήμα υλοποίησης τους. Χαρακτηριστικά, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε πως σκοπός του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών είναι να αποκτήσουν τα μικρά νησιά του Αιγαίου την ευκαιρία να υλοποιήσουν έργα υποδομής που θα προσφέρουν στην ανάπτυξη τους.

Ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός επιθεώρησε, ακόμη, τις γεωτρήσεις που έχουν λάβει χώρα στο νησί και συζήτησε διεξοδικά με τον Δήμο Κάσου τις προτάσεις για το δίκτυο που πρέπει να κατασκευαστεί ώστε να υδροδοτηθεί το νησί άμεσα.

Τέλος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Κάσου και είδε από κοντά τις εκτεταμένες φθορές που φέρει το κτίριο. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, δεσμεύτηκε για την εξέταση τρόπων αποκατάστασης του κτιρίου, σε συνέχεια της μελέτης που ήδη έχει ολοκληρωθεί με την συμβολή τεχνικών του ΓΕΑ.

Πηγή : https://www.yen.gr/web/guest/-/n-santorinios-apo-ten-kaso-ta-mikra-nesia-tou-aigaiou-echoun-ten-eukairia-na-ylopoiesoun-erga-ypodomes-pou-tha-prospheroun-sten-anaptyxe-tous