Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Χειμερινή Αποστολή της Ομάδας Αιγαίου στην Αλόννησο (13-15/10/2017)

alonnisosΗ Ομάδα Αιγαίου, συνεχίζοντας τη δράση της με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών του Αρχιπελάγους, θα πραγματοποιήσει μία ακόμη Χειμερινή Αποστολή, η οποία θα διαρκέσει από την Παρασκευή 13 έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, κατά την οποία, με 70 περίπου εθελοντές, θα επισκεφθεί την Αλόννησο.

Στους κατοίκους του ανωτέρω νησιού θα δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούν 23 ειδικευμένους ιατρούς, 16 ειδικοτήτων και να πραγματοποιήσουν, μεταξύ άλλων, αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στο πλήρως στελεχωμένο μικροβιολογικό εργαστήριο της Ομάδας καθώς και δωρεάν εμβολιασμό κατά του πνευμονιόκοκκου. Στοχεύοντας επίσης, στην ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, θα λειτουργήσει εξειδικευμένο Ιατρείο Μαστού, που θα περιλαμβάνει κλινική εξέταση από ογκολόγο και εκτέλεση υπερηχογραφικού ελέγχου. Θα πραγματοποιηθεί επίσης, ομιλία και βιωματικό σεμινάριο αυτοεξέτασης, με σκοπό την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, όπως και ενημερωτική ομιλία για τον πνευμονιόκοκκο.

Στην Αλόννησο θα λειτουργήσουν αναλυτικά οι παρακάτω ειδικότητες:

Αγγειοχειρουργικής, Ακτινολογίας, Γυναικολογίας-Μαιευτικής, Γυναικολογικού Υπερήχου, Δερματολογίας, Μαστού - Υπερήχου Μαστού, Μικροβιολογίας, Ογκολογίας, Οδοντιατρικής, Ορθοπεδικής, Ουρολογίας, Οφθαλμολογίας, Παθολογίας, Παιδιατρικής, Πνευμονολογίας, Γενικής Χειρουργικής, Ψυχιατρικής και ΩΡΛ.

Pfizer Hellas
Μέγας Χορηγός της Χειμερινής Αποστολής 2017

Η δράση κατά του καρκίνου του μαστού γίνεται σε συνεργασία  με την ΑμΚΕ "ΜΑΝΑ"